www.boswachtersblog.nl/ Texel

Veiligheidsronde bosspeelplaatsen op Texel, aanwezige hutten worden gedemonteerd

12 maart 2015 Boswachter Erik van der Spek in Texel

SONY DSC

Komende week gaan boswachters van Staatsbosbeheer de drie bosspeelplaatsen en de speelkuil in het Doolhof op Texel inspecteren. Eventuele onveilige situaties worden dan veilig gemaakt. Onderdeel hiervan is het demonteren van aanwezige hutten. Volgens de veiligheidsregels mogen in deze gebieden alleen ‘speelaanleidingen’ aanwezig zijn die geen verplichte keuring vereisen.

Een hut van takken wordt wanneer die lang blijft staan, gezien als een speeltoestel en moet dan gekeurd worden. Door de hutten periodiek uit elkaar te halen voorkomt Staatsbosbeheer dit. De hut zou bij een keuring ongetwijfeld worden afgekeurd als speeltoestel en verwijderd moeten worden. Door de demontage blijven de takken beschikbaar om er weer een nieuwe hut mee op te bouwen.

Staatsbosbeheer heeft op Texel drie bospercelen als bosspeelplaats aangewezen. In een bosspeelplaats mogen spelende kinderen buiten de paden komen en ook hutten bouwen. In De Dennen is het perceel rond de uitkijktoren op de Fonteinsnol een bosspeelplaats en ook het bos langs de Boodtlaan in De Koog. In het Krimbos is de bosspeelplaats te vinden tussen de Molenlaan en de Krimweg. De boswachters van Staatsbosbeheer hopen dat ook dit jaar hier weer veel kinderen gaan spelen en hutten bouwen. Bij het hutten bouwen is het de bedoeling dat alleen gebouwd wordt met de in het bos aanwezige losse takken, eventueel met sisaltouw aan elkaar geknoopt. Plastic, spijkers, pallets en dergelijke horen niet in het bos.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog