www.boswachtersblog.nl/ Texel

Extra wandelmogelijkheden op Texel nu broedseizoen afloopt

1 augustus 2016 Boswachter Erik van der Spek in Texel
Wandelen op Texel

Het broedseizoen 2016 in het Nationaal Park Duinen van Texel zit er weer bijna op. Nog enkele vogels zitten op eieren, nadat een eerdere broedpoging geen succes had of zijn hun jongen nog aan het voeren. De meeste paden die alleen buiten het broedseizoen voor wandelaars beschikbaar zijn gaan daarom vandaag, 1 augustus, weer open.

Uitzonderingen
Er zijn twee uitzonderingen: Het pad achter De Geul blijft nog tot 1 september dicht omdat het dicht langs de lepelaarskolonie loopt, waar nog steeds jonge vogels op het nestzitten. Het pad door de Mandenvalleien in de Eierlandse Duinen gaat als vanouds pas op 16 augustus open. Hier zitten begin augustus ook nog veel jonge meeuwen uit de kolonie die vlak langs dit pad ligt.

Voorbereiding
Voordat de paden open gaan heeft Staatsbosbeheer de paden laten maaien en zonodig uitgegroeide struiken gesnoeit, nadat gecontroleerd is of er geen late broedgevallen zijn waardoor dit nog niet kan. Het gaat om onverharde, meestal ruige paden voor de meer avontuurlijke wandelaar, waar later in het jaar soms laarzen nodig zijn.

Boswachter Erik van der Spek

reageren

geef een reactie

  • Blewbird
    1 augustus 2016 om 20:53

    Ik kan niet wachten! Maar wat doen we om die vervelende mountainbikers weg te houden?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog