www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Bijna 3.000 bezoekers tijdens ‘Wandelen over water’

13 juni 2019 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland
Wandelen over water 2019

Meisje loopt over het speciaal gemaaide rietpad tijdens Pinksteren door het Guisveld.

Afgelopen zondag en maandag tijdens Pinksteren vond het evenement ‘Wandelen over water’ plaats in natuurgebied het Guisveld. Verspreid over de twee dagen hebben 2.920 bezoekers het evenement bezocht!

Grote opkomst

Ondanks de eerdere slechte weersvoorspellingen was het beide dagen mooi weer; begin 20 graden, zon met een wolkje en een klein briesje. Dat het evenement op Tweede Pinksterdag eindigde met een felle bui mocht de pret niet drukken. De zware regenval de zaterdag ervoor zorgde er wel voor dat het pad erg drassig was en naarmate het evenement vorderde werd het pad steeds modderiger. Iets wat met name de kinderen geweldig vonden. Ook is de zeldzame roerdomp meerdere malen voorbij gevlogen en door veel bezoekers gezien.

Jaarlijks evenement

‘Wandelen over water’ is een uniek evenement dat al sinds 1995 georganiseerd wordt door het team Staatsbosbeheer Veenweiden in samenwerking met de Zaanse Vogelwacht en het Natuur en Milieu Educatiecentrum Zaanstreek. Bezoekers mogen slechts twee dagen per jaar over het speciaal gemaaide pad in het veenweidegebied komen en lopen daarbij over water. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan in verband met het lopende vergunningentraject bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Uiteindelijk is het evenement vergunningsvrij bevonden en kon dit jaar het wandelevenement weer als vanouds doorgaan. Dit jaar waren er vaartochten te boeken die al geruime tijd van tevoren waren volgeboekt. Volgend jaar hoopt Staatsbosbeheer weer de vele bezoekers te mogen ontvangen in het unieke veenweidegebied.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog