www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Update: Buitenplaats Elswout 2 juni weer toegankelijk

29 april 2020 Boswachter Rien de Vries in Noord-Holland

Sinds 8 april 2020 zijn de deuren van Elswout gesloten. Het maken van een wandeling of een picknick was niet meer mogelijk omdat de toeloop op Elswout te groot was en dat risico’s met zich meebracht. In overleg met de gemeente Bloemendaal is er gekozen voor een volledige sluiting tot na Pinksteren. Vanaf 2 juni zijn de deuren van Elswout weer open en is iedereen weer welkom, mits men zich houdt aan de RIVM richtlijnen en de toegangsregels.

Update 27 mei 2020:

Zoals het er nu naar uitziet zullen de deuren van Elswout op 2 juni rond 09:00 weer open staan en is publiek weer welkom op de buitenplaats. Een deel van Elswout zal afgesloten blijven vanwege te smalle paden waar je niet op 1.5 meter kan passeren zonder de bijzonder kwetsbare vegetatie te beschadigen. Het blijft belangrijk dat publiek zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt en aan de toegangsregels van de buitenplaats. Deze zijn te vinden op het bord in het Poortgebouw. En misschien het aller belangrijkst, wees een beetje lief voor elkaar.

 

Bericht 29 april 2020:

In de eerste weken van de coronacrisis wisten mensen Elswout goed te vinden( Zie blog: Buitenplaats Elswout sluit tijdelijk haar deuren). Niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen. Onze boswachters kwamen veelvuldig overtredingen tegen. Deze overtredingen waren in strijd met de RIVM-richtlijnen en de toegangsregels van Staatsbosbeheer.

‘Het is heel jammer, we hadden graag de deuren weer open gedaan zodat mensen uit de directe omgeving op Elswout weer een frisse neus kunnen halen. Helaas zijn er nog geen dusdanige veranderingen in de corona richtlijnen dat de deuren weer open kunnen.’, aldus boswachter Rien de Vries.

In alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn de RIVM richtlijnen van kracht. Voor iedereen geldt nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Kijk op onze website voor meer informatie.

reageren

geef een reactie

 • hijme stoffels
  27 mei 2020 om 18:09

  wij zijn zo blij dat Elswout weer open kan en hopelijk blijft! Als iedereen een beetje normaal doet kan dat ook blijvend! COME ON!!

 • herman de VRIES
  30 april 2020 om 22:42

  Hoi Rien ,
  Goed bestuit, moet helaas , wie niet luisteren wil…..
  Groet Herman

 • herman VRIES
  29 april 2020 om 22:45

  -hallo Rien ,
  Ik ben blij dat jullie deze reactie hebben besloten , maar wel jammer dat dat zo moest gaan er is zoveel moois te zien en van te genieten in deze tijd .

  Gr : Herman

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog