www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

‘Wandelen over water’ 2020 afgelast

25 maart 2020 Boswachter Jamie Jenner in Noord-Holland

Het evenement 'Wandelen over water' is afgelast voor 2020.

Het kabinet kondigde afgelopen maandag aangescherpte coronamaatregelen aan. Zo ook het verbod op het houden van evenementen tot 1 juni. Dat betekent dat ‘Wandelen over water’, dat met Pinksteren op 31 mei en 1 juni in Wormerveer zou plaatsvinden, is afgelast.

Het is helaas niet anders

Er zijn nou eenmaal belangrijkere zaken. De volksgezondheid staat voorop. Tijdens het evenement willen we dat de vele bezoekers onbezorgd van de natuur kunnen genieten en zich kunnen verwonderen aan al het moois. Dat kan nu niet in deze onzekere tijden en daardoor is het niet meer dan logisch dat evenementen worden afgelast. Het is helaas niet anders.

Maatregelen in verband met het coronavirus

Staatsbosbeheer heeft alle excursies tot 1 juni geannuleerd. De buitencentra en informatiecentra zijn gesloten tot en met 6 april. Ook de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer blijven tot en met 6 april dicht. De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn voorlopig nog wel open. Verder zijn natuurgebieden vrij toegankelijk, maar vragen we iedereen zich te houden aan de richtlijnen. Lees hier meer over de drukte in het Purmerbos.

Jaarlijks evenement

‘Wandelen over water’ is een uniek wandelevenement dat al sinds 1995 georganiseerd wordt door het team Staatsbosbeheer Veenweiden in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, het Zaans Natuur & Milieu Centrum, voetbalvereniging Saenden en de Paintball Jungle. Bezoekers mogen slechts twee dagen per jaar vanuit Wormerveer over het speciaal gemaaide pad in het veenweidegebied komen en lopen daarbij over water. Vorig jaar kwamen er nog bijna 3.000 bezoekers tijdens de twee Pinksterdagen over het speciaal gemaaide rietpad door het Guisveld. In 2018 kon het evenement ook al een keer niet doorgaan in verband met het lopende vergunningentraject.

Vaartochten ook afgelast

Net zoals vorig jaar kon men voor €5,- p.p. alvast een plaatsje voor een vaartocht tijdens het evenement reserveren. Enkele tientallen deelnemers hadden dit al gedaan. Ook deze vaartochten gaan helaas niet door. De deelnemers hebben persoonlijk bericht ontvangen en krijgen hun geld terug.

Volgend jaar weer

Er is geen sprake van het verplaatsen van het evenement naar een later moment in 2020. Dit is vanwege praktische redenen niet mogelijk. We hopen daarom iedereen, in goede gezondheid, op 23 & 24 mei 2021, weer te mogen ontvangen tijdens ‘Wandelen over water’.

reageren

geef een reactie

  • Jos
    25 maart 2020 om 15:26
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog